Zalm met rucola en eiernoedels

Winkelen:

4x 200 gr zalmfilet

Een pakje eiernoedels van 250 gr

Een bosje rucola-salade

Zout en peper

Suiker

Worchestersiresaus

Echte boter

Brunoise van wortel, selder, prei en ui.

Een bouillonblokje

Werkwijze:

Marineer de zalmfilets op voorhand: Kruid met wat peper en zout, bestrooi met suiker en overgieten met Worcherstersiresaus. Plaats minstens 4 uren in de koelkast.

Maak de zalmfilets droog met keukenrolpapier, bestuif met wat bloem en laat en kwartiertje rusten.

Bak de buitenkant van de filets aan in echte boter tot ze een kleurtje beginnen te krijgen. Plaats ze daarna een 10 tal minuutjes in een oven van 65 graden. Binnenin mogen ze gerust nog wat rozig en glazig blijven.

Kook de eiernoedels samen met  de brunoise van wortel, selder, prij, ui en een bouillonblokje.

Giet de eiernoedels af,  meng er net voor het opienen de stukjes rucola-salade doorheen en schik op een schaal.

Leg de zalmfilets op de eiernoedels en overgiet ze net voor het opdienen even met wat lichtgezouten gesmolten  boter.

Een comment achterlaten