Vegetarische burgers (zelf maken)

images

Winkelen:

kruim van 8 boterhammen (bij voorkeur grijs brood)

2 tot 3 eetlepels havermout

melk

boter

sojasaus

peper en zout

1 ei

1 grote ui (of twee kleine)

een teentje knoflook

peterselie (het kan ook nog met andere groenten of kruiden)

paneermeel

1 maizena

 Werkwijze:

Snijd de ui in kleine stukjes en pureer de knoflook. Bak deze in boter tot ze beginnen te kleuren.

Prak het broodkruim samen met wat melk tot een stevige kneedbare deegmassa.

Meng de ui en knoflook met het brood samen met de havermout, eidooier (bewaar het eiwit) en versnipperde peterselie.

Indien de massa te vochtig is voeg je er dan wat extra havermout bij, indien te droog voeg er dan wat melk bij.

Het deeg moet  goed kneedbaar en stevig blijven.

Breng op smaak met peper en sojasaus (donkere)

Vorm de burgers, wentel ze in maizena, dan in eiwit en daarna in paneermeel.

Bak de burgers op een zeer zacht vuurtje in een koekenpan.

Tip:  Experimenteer volgens uw eigen voorkeur met toevoegen van nog andere groenten en kruiden.

 

 

Een comment achterlaten