Varkenswangetjes (stoofvlees van)

 

 

images

 

Varkenswangetjes zijn de heerlijkste stukjes vlees van het varken.

Winkelen:

1200 gram varkenswangetjes per 4 personen

1 grote ui

1 teentje knoflook

2 grote eetlepels patisserieloem

Echte boter, arachideolie, zout, peper, laurier, tym, mosterd, Balsamico azijn, suiker.

1 flesje donker zoet bier (of trappist)

 

bereidingswijze:

Haal het vlees minstens een half uur op voorhand uit de koelkast.

Verwarm de oven tot 130 graden.

Snijd elk varkenswangetje in 2 of drie stukken. Kruid met peper en zout.

Hak de ui en de knoflook fijn.

Smelt boter en wat olie  in een pan met dikke bodem en wacht tot deze begint te bruinen.

Schroei de wangetjes aan alle zijden tot ze beginnen te kleuren. (doe dat telkens in kleine hoeveelheden)

Als het vlees is aangeschroeid meng je het met twee grote eetlepels bloem.

Fruit de ui en de knoflook en voeg deze bij het vlees.

Kruid met 2 blaadjes laurier, wat tijm, een eetlepel mosterd, een eetlepel balsamico en een theelepel suiker.

Overgiet met een flesje bier en wat water tot het vlees net onderstaat en meng alles nog een keer.

Breng aan de kook en laat enkele minuten doorkoken tot de saus goed is aangedikt.

Breng eventueel nog was op smaak met wat zout en peper.

Plaats de pot met gesloten deksel voor 2,5 uur in een oven op 120 graden.

Laat nog even gesloten voor het opdienen.

Heerlijk met frietjes en wat sla – of met wortelpuree.

 

Een comment achterlaten