Varkenskroon

Winkelen:

Een stuk varkenskroon met 4 tot 5 kotteletjes

Echte boter, Worteltjes, echalot, selder, prei, knoflook, Laurier, tym, marjolijn, peper, zout,

Werkwijze:

Kruid de varkenskroon met zout en peper en braad hem goed aan in de boter langs alle kanten tot een licht bruine kleur.

Haal even uit de pot en giet de overtollige boter weg.

Snijd enkele grote stukken wortel, selder, prei, echalot en twee teentjes knoflook. Doe deze in de pot samen met enkele blaadjes laurier, wat tym, marjolein en een goede klomp boter en laat heel even fruiten.

Leg nu daar bovenop de varkenskroon met de vetzijde naar onder en zet nog 10 minuten op het vuur (zonder deksel).

Dek alles af en plaats in een oven van 80 graden gedurende 1 tot 1,5 uur.

Haal het vlees uit de oven en laat 15 minuten rusten alvorens het aan te snijden.

De saus:

Zeef de saus en schep er het vet vanaf. Blus de braaadpot met een glas witte wijn en doe er de saus terug bij. Breng op smaak met zout, peper en een lepel mosterd en een lepel honing. Net voor het opdienen de saus monteren met kleine stukjes boter.

Een comment achterlaten