Varkenshaasje

Het haasje wordt versneden uit de varkensrug en is het mooiste stukje van het varken.

Het is mager vlees en bevat veel eiwitten.

*

Winkelen:

1 varkenshaasje per 2 tot 3 personen (= 400 à 500 gram)

Peper en zout

Echte boter voor het aanbraden.

*

Voorbereiding:

Haal het vlees minstens een half uurtje op voorhand uit de koeling.

Kruid op voorhand met vers gemalen peper en zout.

De punt aan het uiteinde vouw je eventueel eventueel dubbel en steek vast met een prikker of bind het vast met rolladetouw.

Op die manier is het haasje overal even dik en droogt de punt niet uit.

*

Werkwijze:

Een flinke klont boter in een pan verhitten tot ze begint te kleuren (beurre noisette)

Bak het haasje 1 minuut aan elke zijde zodat de oppervlakten volledig zijn dichtgeschroeid.

Plaats het haasje daarna nog 9 minuten op een braadslede in een voorverwarmde hete oven van 180°.

Haal het haasje uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 20 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Snijd het vlees in schuine sneetjes.

Varkenshaasje is het lekkerst als het nog een klein beetje rosé is.

Een comment achterlaten