Varkenshaasje

Het haasje wordt versneden uit de varkensrug en is het mooiste stukje van het varken.

Het is mager vlees en bevat veel eiwitten.

Hoeveel heb je nodig ?

1 haasje per 2 tot 3 personen. 1 varkenshaasje schommelt tussen 400 en 550 gr

*

Winkelen:

1 varkenshaasje per 2 personen

Peper en zout

Echte melkerijboter voor het aanbraden.

*

Voorbereiding:

Haal het vlees zeker een half uurtje op voorhand uit de koeling.

Kruid 10 minuten op voorhand met vers gemalen peper en zout.

De punt aan het uiteinde vouw je eventueel dubbel, steek vast met een prikker of bind het vast met rolladetouw.

Op die manier is het haasje overal even dik en droogt de punt niet uit.

*

Werkwijze:

Een flinke klont boter in een pan verhitten tot ze begint te kleuren (beurre noisette)

Bak het haasje 2 minuten aan elke zijde zodat de oppervlakten volledig zijn dichtgeschroeid.

Plaats het haasje daarna nog 8 tot 9 minuten in een voorverwarmde hete oven van 180°.

Knijp af en toe eens in het vlees. Wanneer de veerkracht vermindert is het vlees gaar.

Haal het haasje uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat nog minstens 10 tot 20 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Snijd het vlees in schuine sneetjes.

Varkenshaasje is het lekkerst als het nog een klein beetje rosé is.

Een comment achterlaten