Spareribs

Spareribs is varkensvlees met veel bot. Bij de juiste bereiding zijn spareribs een sappige lekkernij.

Je kunt spareribs ook grillen op de barbecue maar  ik bereid spareribs bij voorkeur in de oven.

*

Winkelen:

– Per persoon een sparerib van minstens 500 gram.

– Lichte bruine suiker (kindersuiker), arachideolie, balsamico azijn, sojasaus, zoetzure chilisaus

Kruiden:

Kruidenmengeling : zout, peper,  – Ofwel: kant en klare  gemengkruiden of satékruiden of  kippenkruiden.

*

Voorbereiding:

– Bedek de spareribs een dag op voorhand royaal met bruine suiker en plaats ze in de koelkast.

– Haal ‘s anderendaags de ribs minstens een half uur op voorhand uit de koelkast

– Dep de spareribs volledig droog met keukenrolpapier en kruid ze daarna met peper en zout (of met de kruidenmengeling)

*

Werkwijze bij het braden:

– Verwarm de oven tot 220 graden.

– Plaats de spareribs in de oven op een braadschotel met de bolle kant naar boven en laat 14 minuten aanbraden.

– Maak ondertussen een homogeen mengsel klaar van:

         4 volle eetlepels bruine suiker, 1 eetlepel basamico, 1 eetlepel olie, 3 eetlepels zoetzure chilisaus, 3 eetlepels sojasaus (ofwel Maggi)

– Na 14 minuten haal je de spareribs uit de oven.

– Laat de oventemperatuur ondertussen zakken, plaats de thermostaat op 150 graden.

– bestrijk met een borstel de ribs aan alle zijden met het kruidenmengsel.

– Plaats ze weer in de oven laat nog ongeveer  35 minuten garen op 150 graden.

Deze spareribs zijn een heerlijke en malse lekkernij met frieten of rijst.

Een comment achterlaten