Smeuige gehaktballetjes

images

Winkelen:

600 gram kalfs gehakt

2 eieren

1 volle eetlepel maïzena (met een hoopje)

2 volle eetlepels panneermeel

1 snuifje Cayennepeper

1  halve ui

1 teentje knoflook

1/2 bosje fijngehakte peterselie

Snuifje zout en peper

Wat bonenkruid

Werkwijze:

Snijd de ui heel fijn, plet de knoflook door een knoflookpers.

Meng deze onder het gehakt samen met de eieren, paneermeel, maïzena, cayennepeper, zout, peper en bonenkruid.

Hak de peterselie en meng deze onder het geheel.

Laat alles een half uurtje rusten in de koelkast en rol daarna balletjes van ongeveer 3 cm doormeter.

Rol de balletjes nog even door wat extra maïzena en laat daarna even rusten.

Bak de balletjes op een zacht vuurtje in olie met wat boter. (Sommige koks koken ze alvorens te bakken in water maar dan verlies je natuurlijk wel wat smaak).

Opdienen:

Je kunt de balletjes opdienen bij een gewonen warme maaltijd.

Ze zijn echter vooral heerlijk als nagerecht met warme krieken of warme pruimen met een stukje Frans brood of als nagerecht.

Een comment achterlaten