Scampi van de chef in roomsaus

 

Winkelen:       1 kg ongekookte gepelde scampi (het darmkanaal gezuiverd)

 

                         Cocosmelk of room (400 gr)

 

                         1 fijngehakte ui

 

                         4 tot 5 teentjes gehakte knoflook

 

                         1 fijngehakte appel

 

                         1 eetlepel taotjo sambal (1 koffielepel) of sambal oelek (1 mespuntje)

 

                         1 eetlepel honing

 

                        Tomatenpuree

 

                         bouillonblokje

 

                         Boter

 

Bak de scampi in ruime boter op een zacht vuurtje. Als ze mooi gekleurd en gaar zijn zet je ze even opzij.

Smelt boter in een diepe pan en doe de fijngesnipperde ui, knoflook en appel in. Laat zachtjes garen en voeg er daarna een eetlepel tomatenpuree, een bouillonblokje en een eetlepel honing bij. Laat nog even verder sudderen en doe er de scampi bij en een klein beetje water.  Zet het vuur wat hoger en doe er de cocosmelk bij. Als de cocosmelk aandikt is het gerecht klaar.

 

 

Tip: opdienen met aardappelpuree of met gekookte pandanrijst.

 

Een comment achterlaten