Rijstpap en kip

Arroz-Caldo-Filipino-Chicken-Rice-Soup-Kitchen-Confidante (1)

Winkelen:

Arachide olie

 

1 grote ui

3 teentjes knoflook

1 stukje gember van 3 cm

1 kg kippenvleugels ofwel kippendijen

Peper en zout

Vissaus

Taotjo sambal

150 gr kleefrijst

1 liter kippenbouillon

1 lente ui als garnituur.

Werkwijze

Kruid de kip met peper en zout en bak aan met arachideolie in een sauteerden.

Laat ongeveer 25 minuten stoven met gesloten deksel op een zeer laag vuurtje

Ofwel – plaats de pan een volledig uur  in een oven van 110 graden. Laat de kip daarna rusten.

Snijd de ui in dunne sliertjes, pureer de knoflook en de gember met een knoflookpers en bak aan in olie tot je alles begint te kleuren.

Voeg er de rijst aan toe en roer even dooreen.

doe er nu de kippenbouillon bij en laat zachtjes koken tot de rijst gaar is.

Meng de kip onder de rijst en laat nog heel even zacht koken.

Breng op smaak met vissaus en wat taotjo sambal.

Garneer met fijngesneden lente uitjes en dien op.

 

 

Een comment achterlaten