Quiche Lorraine (+ variaties)

Winkelen:

Bladerdeeg (kant en klaar) – 400 gram gerookt spek – 1 ui – 150 gram gemalen gruyèrekaas – 4 eieren – 200 gram room – zout – peper – nootmuskaat.

Werkwijze:

  • – Leg bakpapier in een taartvorm, leg daarop het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg weg
  • – Prik hier en daar met een vork in het deeg zodat eventuele luchtbellen kunnen ontsnappen.
  • – bak het bladerdeeg (blind bakken met bakkorrels) in een oven van 165 graden gedurende 15 minuten.
  • – Snijd het gerookt spek in blokjes, bak in een pan en laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • – Versnipper de ui en verdeel samen met de spekblokjes over over het deeg.
  • – Klop de eieren samen met de room, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • – Giet dit mengsel over de quiche en bestrooi met de gemalen kaas.
  • – Zet in een voorverwarmde oven van 175 graden en bak af ongeveer 20-25 minuten (tot een goudbruine kleur)

Variaties:

Je kunt ook kleine taartvormpjes gebruiken en variëren met allerlei ingrediënten.

Let  op!! :  kleine taartvormpjes slechts 18-20 minuten afbakken op 175 graden.

Verschillende combinaties voor kiches:

  • – Garnalen + selder
  • – Zalm met witloof (of prei)
  • – Rivierkreetjes met pompoen
  • – Mosseltjes met selder en ui
  • – Gemengd gehakt met tomaten
  • – Wie kreatief is kan nog heel wat andere combinaties verzinnen.

One Response to “Quiche Lorraine (+ variaties)”

  1. Bianca said:

    Mar 29, 14 at 11:06

    Lekker recept, die ga ik binnenkort uitproberen! Ik denk alleen dat ik de spekjes vervang door hamblokjes.


Een comment achterlaten