Pastinaakpuree met gerookte paling

Winkelen:

– een pakje gerookte paling – 4 pastinaakwortels – 1 gewone aardappel – 3 hardgekookte eieren – bosje pijpajuintjes – boter –  zout – peper – nootmuskaat – enkele grijze garnaaltjes – schijfjes citroen – bieslook.

Werkwijze:

Schil de pastinaakwortels en de aardappel, snijd ze in stukjes en kook of stoom ze volledig gaar.

Maak daarvan samen met wat boter en 3 hargekookte eieren een ‘grove’ puree van.

Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en laat afkoelen.

Snijd de pijpajuintjes in kleine stukjes en meng deze onder de koude puree.

Schik de puree in de vorm van een balkje op een bord en leg daarop diagonaal reepjes gerookte paling.

Garneer met enkele garnalen, een stukje citroen en wat bieslooksprietjes.

Dit gerecht wordt koud opgediend en meestal als voorgerecht.

Een comment achterlaten