Pannenkoeken

Pannenkoeken

Pannenkoeken

 

Winkelen:

Ingrediënten voor +/- 8 tot 12 pannenkoeken (naar gelang de diameter van de pan)

300 gram gewone tarwebloem (niet zelfrijzend)

1 volle eetlepel maïzena (vol = met een hoopje erop)

1 volle eetlepel puddingpoeder (vanille).

1 halve koffielepel zout

2 eetlepels suiker

4 eetlepels arrachide olie (andere olie mag ook)

3 eieren

700 cc melk

Voor het bakken nog wat boter of olie.

Werkwijze:

Meng de bloem, maïzena en puddingpoeder, voeg de melk erbij en roer tot een gladde massa zonder klonters.

Klop de eieren los samen met de olie, suiker en zout.

Doe het eiermengsel bij de gladde massa en roer tot een glad beslag. Laat alles 10 minuten rusten.

Laat een koekenpan vooral goed heet worden gebruik telkens voor iedere pannenkoek een beetje boter of olie.

Opdienen :

pannenkoeken zijn heerlijk met suiker, stroop, confituur, Yoghurt, honing enz…

Variatie in dikte:

700 cc melk is goed voor normale pannenkoeken.

Voor extra dunne pannenkoeken gebruik  800 cc melk, voor extra dikke gebruik 600 cc melk.

 

 

 

Een comment achterlaten