Mascarponecreme met aardbei

large-detail-48-tiramisu-framboises-et-pistaches-vertes

 

Winkelen:

harde cocoskoekjes – gepelde pistachenootjes – suiker – 250 gram mascarpone – aardbeien – 3 eieren – grand-marnier – room – peper.

 

Werkwijze:

– Scheid de eiwitten van de eigelen.

– Klop de eigelen met 4 volle eetlepels suiker op tot een witte ruban.

– klop de eiwitten met 4 volle eetlepes suiker en een snuifje zout op tot sneeuw.

– klop 100 cc room stijf.

– meng de ruban met het opgeklopt eiwit.

– Roer de mascarpone los met en een scheutje grand-marnier en de opgeklopte room.

– Meng beide cremes zachtjes onder elkaar.

– Maak met een mixer een coulis van aardbeien met een glaasje grand-marnier en een klein beetje peper.

– maak een crunch van  harde cocoskoekjes en doe deze onderaan in de glazen.

– giet daarover een beetje van de coulis met wat stukjes aardbei (houd nog wat over voor de garnering).

– Vul de glaasjes met de creme.

– giet wat van de overgebleven coulis aan de zijkanten.

– garneer de glaasjes met aardbei (eventueel plakjes) en bestrooi met enkele pistachenootjes.

– plaats minstens een uurtje in de koelkast alvorens op te dienen.

TIP:

Een blaadje munt kan het uitzicht nog opwaarderen?

Dit nagerecht  kan ook met eender welk ander fruit en eventueel andere aangepaste drank gemaakt worden.

 

 

Een comment achterlaten