Mascarponecreme met aardbei

large-detail-48-tiramisu-framboises-et-pistaches-vertes

 

Winkelen:

harde cocoskoekjes – gepelde pistachenootjes - suiker – 250 gram mascarpone - aardbeien – 3 eieren - grand-marnier – room – peper.

 

Werkwijze:

- Scheid de eiwitten van de eigelen.

- Klop de eigelen met 4 volle eetlepels suiker op tot een witte ruban.

- klop de eiwitten met 4 volle eetlepes suiker en een snuifje zout op tot sneeuw.

- klop 100 cc room stijf.

- meng de ruban met het opgeklopt eiwit.

- Roer de mascarpone los met en een scheutje grand-marnier en de opgeklopte room.

- Meng beide cremes zachtjes onder elkaar.

- Maak met een mixer een coulis van aardbeien met een glaasje grand-marnier en een klein beetje peper.

- maak een crunch van  harde cocoskoekjes en doe deze onderaan in de glazen.

- giet daarover een beetje van de coulis met wat stukjes aardbei (houd nog wat over voor de garnering).

- Vul de glaasjes met de creme.

- giet wat van de overgebleven coulis aan de zijkanten.

- garneer de glaasjes met aardbei (eventueel plakjes) en bestrooi met enkele pistachenootjes.

- plaats minstens een uurtje in de koelkast alvorens op te dienen.

TIP:

Een blaadje munt kan het uitzicht nog opwaarderen?

Dit nagerecht  kan ook met eender welk ander fruit en eventueel andere aangepaste drank gemaakt worden.

 

 

Een comment achterlaten