Loempia (maaltijdloempia)

images

 

 

Winkelen:

pattisseriebloem – maizena – 3 eieren – zout en peper –  sojascheuten – chinese kool  – princessebonen – lente uitjes – (kip of krab of krabsticks of garnalen enz…)

Werkwijze voor 4 loempia’s:

– scheid de eiwitten van de dooiers.

– Meng 200 gram bloem, 50 gram maïzena, een snuifje zout  en 8 eetlepels water.

– Klop de eiwitten samen met een snuifje zout volledig stijf.

– Meng de eiwitten onder het deeg en kneed dit tot een homogeen deeg.

– Leg het deeg in 30 minuten in de koelkast.

– Snijd alle ingrediënten in lange dunne stukjes en leg deze klaar om de loempia’s mee op te vullen.

– Haal het deeg uit de koelkast, verdeel in vier gelijke delen en maak er bolletjes van.

– Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol het deeg uit tot dunne vierkante vellen.

– kruid het vlees en de vis zeer lichtjes met zout en peper.

– Leg een vel met de punt naar u toe en plaats in het midden een strookje met ingrediënten maar let op dat de porties niet te groot zijn.

– roer wat zout onder de eierdooiers en bestrijk de binnenkant van de loempia’s hiermee (= kleefmiddel)

– Vouw een hoek over de vulling, dan de twee zijkanten en sluit met de andere hoek.

– Laat 10 minuten rusten en bak de loempia in een friteuse 4 minuten in olie van 180 graden.

– Dien op met currysaus of zoetzure chilisaus – als voorgerecht of als hoofdgerecht met rijst of noodles.

 

Een comment achterlaten