Kaastaart

images-1

 

Winkelen

 

75 gr speculoos – 75 gr petit-beure koekjes

75 gr echte boter – 500 gr mascarpone – 300 gr ricotta

100 gr witte suiker – 100 gr volle room – 50 gr maizena

3 eieren – 75 gr witte chocolade

50 gram vruchten (bosbessen ofwel brambozen, stukjes aardbei, mandarijnpartjes enz…)

 

Werkwijze:

De taartbodem:

– Smelt de echte boter in een pannetje.

– Verkruimel de speculoos en de petit-beure koekjes.

– Meng de koekjes met de gesmolten boter.

– Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.

– Doe het koekjesmengsel in de bakvorm, strijk effen en druk goed aan.

– Bak de taartbodem voor 10 minuten op 175 graden in de oven.

– Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

 

De taartvulling:

– Smelt 75 gram witte chocolade au-bain-marie.

– Meng de volgende ingrediënten (best in een keukenrobot):

500 gram mascarpone – 300 gram ricotta – 100 gram witte suiker – 100cc volle room – 50 gram maëzena – 3 eieren. Meng er als laatste de gesmolten witte chocolade onder.

– Giet nu alles over de taartbodem in de springvorm.

– verdeel wat stukjes vruchten bovenop de taart als garnering

– bak de taart voor 50 tot 60 minuten op 160 graden.

Een comment achterlaten