Gebraden kippenboutjes

Kippenbout_voor_mix__grill_003

Winkelen:

- 1 tot 2 kippenboutjes per persoon

Maak een marinade met:

- 1 eetlepel maizena

- 2 eetlepels zoetzure chilisaus (voor kip)

- 1 eetlepel gemengde kippenkruiden (volgens uw eigen voorkeur)

- snuifje vetsin (optioneel)

- snuifje knoflookpoeder (optioneel)

-  +/- 15 cc water

- +/- 50 cc arachideolie

 

 

Werkwijze:

De marinade maken:

- Meng de Maizena, kippenkruiden, vetsin en knoflookpoeder goed onder elkaar.

- doe er water bij en roer tot een glad mengsel.

- Voeg daarbij de zoetzure chilisaus bij.

- als alles goed gemengd is doe er dan onder voortdurend roeren de olie bij.

- Blijf roeren tot het een homogeen mengsel is.

Het marineren:

- bestrijk de kippenboutjes aan alle kanten zeer royaal met marinade en leg in een vuurvaste schaal (bij voorkeur anti-kleef) Leg de bovenbouten met de velkant naar boven.

Het bakken:

- Verwarm de oven tot 180°C en bak 12 minuten (= dichtschroeien).

- Verlaag dan de temperatuur tot 120°C en bak nog 45 Minuten. (= garen).

- Haal de boutjes uit de oven en laat afkoelen terwijl je de oven verwant tot 220°C

- Bak nog 5 minuten op 220°C zo (= vel krokant maken).

Dien bij voorkeur op met currysaus en rijst – of met appelmoes en sla en frietjes.

 

 

Een comment achterlaten