Gebraden kippenboutjes
Dit heb je nodig:
– 1 tot 2 kippenboutjes per persoon
Voor de marinade:
– 1 eetlepel maizena
– 2 eetlepels zoetzure chilisaus (voor kip)
– 1 eetlepel gemengde kippenkruiden (naar uw eigen voorkeur)
– snuifje vetsin (optioneel)
– snuifje knoflookpoeder (optioneel)
– +/- 15 cc water
– +/- 50 cc arachideolie
Werkwijze:
De marinade maken:
– Meng de Maizena, kippenkruiden, vetsin en knoflookpoeder goed onder elkaar.
– doe er water bij en roer tot een glad mengsel.
– Voeg daarbij de zoetzure chilisaus bij.
– als alles goed gemengd is doe er dan onder voortdurend roeren de olie bij.
– Blijf roeren tot het een homogeen mengsel is.
Het marineren:
– bestrijk de kippenboutjes aan alle kanten zeer royaal met marinade en leg in een vuurvaste schaal (bij voorkeur anti-kleef) Leg de bovenbouten met de velkant naar boven.
Het bakken:
– Verwarm de oven tot 180°C en bak 15 minuten (= dichtschroeien).
– Verlaag dan de temperatuur tot 130°C en bak nog 35 Minuten. (= garen).
– Voor een extra krokante korst, haal de boutjes uit de oven, verwarm de tot 200°C en bak de boutjes nog 5 minuten. (= vel krokant maken).
Tip: Dien bij voorkeur op met currysaus en rijst – of met appelmoes en sla en frietjes.