Gebraden kippenboutjes

Kippenbout_voor_mix__grill_003

Dit heb je nodig:

– 1 tot 2 kippenboutjes per persoon

Voor de marinade:

– 1 eetlepel maizena

– 2 eetlepels zoetzure chilisaus (voor kip)

– 1 eetlepel gemengde kippenkruiden (naar uw eigen voorkeur)

– snuifje vetsin (optioneel)

– snuifje knoflookpoeder (optioneel)

– +/- 15 cc water

– +/- 50 cc arachideolie

 

Werkwijze:

De marinade maken:

– Meng de Maizena, kippenkruiden, vetsin en knoflookpoeder goed onder elkaar.

– doe er water bij en roer tot een glad mengsel.

– Voeg daarbij de zoetzure chilisaus bij.

– als alles goed gemengd is doe er dan onder voortdurend roeren de olie bij.

– Blijf roeren tot het een homogeen mengsel is.

 

Het marineren:

– bestrijk de kippenboutjes aan alle kanten zeer royaal met marinade en leg in een vuurvaste schaal (bij voorkeur anti-kleef) Leg de bovenbouten met de velkant naar boven.

 

Het bakken:

– Verwarm de oven tot 180°C en bak 15 minuten (= dichtschroeien).

– Verlaag dan de temperatuur tot 130°C en bak nog 35 Minuten. (= garen).

– Voor een extra krokante korst, haal de boutjes uit de oven, verwarm de tot 200°C en bak de boutjes nog 5 minuten. (= vel krokant maken).

 Tip: Dien bij voorkeur op met currysaus en rijst – of met appelmoes en sla en frietjes.

 

Een comment achterlaten