Gamba’s pikant

 

gamba's pikant

Winkelen:

400 gram grote gamba’s 6/8 per persoon. Indien ingevroren laat ze dan op voorhand ontdooien.

4 teentjes knoflook en 2 uien

250 cc visfond (of een blokjes visbouillon)

1 grote eetlepel suiker

2 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel taotjo sambal (= zachte halfzoete soja-sambal)

boter en  olie

Werkwijze:

Hak de uien fijn,  plet de knoflook en fruit aan in wat olie op een zacht vuurtje.

Doe er na een tijdje de tomatenpuree,  sambal en de suiker bij en laat dit even zachtjes bakken.

Breng op smaak met de visbouillon – leng aan met water -  even proeven, breng eventueel op smaak en laat rusten.

Pel de gamba’s, laat de kop er aan en verwijder het darmkanaal.

Bak de gamba’s in hete boter ongeveer 1 minuut aan elke kant. Kruid met  zout en peper.

Schik de gamba’s op een schotel.

Meng ongeveer 125 gram boter in kleine stukjes door de dressing en verwarm opnieuw tot de saus lichtjes begint te binden.

Overgiet de gamba’s met de dressing en dien op met rijst of pasta.

 

 

 

 

 

Een comment achterlaten