Gamba’s met knoflooksaus

Winkelen:

1 kg gamba’s

2 teentjes knoflook

1 kleine ui

1/2 eetlepel taotjo-sambal

1 eetlepel pesto rosso

1 eetlepel tomatenpuree

1 eetlepel honing

Visfond of een blokje visbouillon

Olie en boter

Voor de garnituur bladpeterselie.

Werkwijze:

Was de gamba’s en verwijder de voelsprieten.

Verwarm wat olie in de pan samen met een klontje boter.

Bak de gamba’s tot ze roze kleuren en gaar zijn, leg ze in een bord.

Doe de fijngesneden knoflookteentjes en de ui in de pan en laat zachtjes aanfruiten.

Deglaceer de pan met wat water (of witte wijn mag ook).

Doe er de taotjo-sambal, pesto rosso en tomatenpuree bij.

Breng op smaak met visfond of visbouillon en wat honing en laat de saus sudderen.

Als de saus homogeen is geworden doe er wat echte boter bij.

Leg de op voorhand gebakken gamba’s in de saus en warm ze nog even op.

Dien de gamba’s op in een bord, nappeer met saus en versier met enkele takjes bladpeterselie.

Heerlijk bij rijst, frietjes of kroketjes.

Een comment achterlaten