Gerookte forel met appel en ui


Winkelen:

1 Pakje gerookte forel   –  1 groene appel  – 1 ui – ijsbergsla –  1 bosje tuinkers.

melk – bloem – olie –  zout – peper – suiker – 50 cc appelsap  –  enkele druppels citroensap.

4 sneden wit brood

Werkwijze:

Maak een vinaigrette van appelsap, enkele druppels citroensap, olie, zout, peper en wat suiker.

Snijd de ui in ringetjes en marineer een half uurtje in melk.

Snijd de appel in juliennereepjes en besprenkel met vinaigrette.

Ciseleer wat ijsbergsla.

Steek met een ronde dresseervorm (10 cm) schijven uit de 4 sneden wit brood. Besprenkel met olie en rooster of bak deze tot ze een licht kleurtje krijgen.

Wentel de uitingen in bloem en bak in hete olie tot een licht bruin kleurtje.

Dresseren:

Zet de dresseervorm op een bord en leg daarin een schijfje geroosterd brood.

Leg daarop een laagje geciseleerde sla, een laagje appel, een laagje gebakken uiringen en daarop een stukje forel.

Neem der dresseervorm weg en besprenkel het bord met wat vinaigrette.

Werk af met enkele takjes tuinkers.

Dien op als voorgerecht.

Een comment achterlaten