Zalmforel in papillotte

Neem een zalmforel (200 tot 300 gram) per persoon en laat de vis kuisen door de handelaar.

Haal de vis minimum 30 minuten op voorhand uit de koeling.

Maak per zalmforel een papillotte (enveloppe) van dubbelgevouwen aluminiumfolie (vouw vooral de randen goed stevig dicht).

Leg de forel op de aluminiumfolie en bedek met flinterdungesneden stukjes selder, ui, prei, wortel en een schijfje citroen – wat fijngesneden peterselie en eventueel wat koriander.

Kruid met peper en zout (vooral ook binnenin).

Bedek met een plak echte boter en vouw de papillotte dicht.

Voor je de papillotte sluit giet er een scheut witte wijn bij.

De oven 10 minuten voorverwarmen op 180 graden.

Leg de papillotte op een bakplaat (niet in een vuurvaste schotel).

Na 14 minuten op 180 graden is de vis gaar. Laat nog 5  minuten rusten en dien daarna op in de papillotte.

Bij het openen van de papillotte komt het water je in de mond.

Vis is heerlijk met aardappelpuree (eventueel vermengd met wat tuinkruiden).

Nota:

Natuurlijk kan bijna elke vis in een papillotte. Grotere vissen vragen echter een iets langere gaartijd.

Probeer vis altijd op een zo laag mogelijke temperatuur te garen en op in een zo kort mogelijke tijd.

Een comment achterlaten