Chocomousse

Ingrediënten:

  • 6 repen pure chocolade of melk chocolade (150 gram) – melkchocolade geeft een lichtgekleurde mousse – kan desnoods zelfs met witte chocolade.
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • een snuifje zout
  • Chocoladeschilfers en slagroom voor de garnering

*

Werkwijze:

  • Hak de chocolade fijn en laat smelten (au bain marie maar het kan nog beter in een microwave).
  • Roer de chocolade goed door elkaar tot een glad mengsel.
  • Klop de eierdooiers met 2 eetlepels suiker en een snuifje zout tot een witte ruban (creme). Het is belangrijk dat je klopt tot het mengsel een bijna witte kleur heeft.
  • Klop het eiwit met 2 eetlepels suiker tot sneeuw. Dit moet zo stijf zijn dat het in de pot blijft plakken.
  • Meng de ruban onder het stijfgeklopt eiwit.
  • Doe de gesmolten chocolade er bij en meng grondig.
  • Doe de mousse in afzonderlijke coupes.
  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • werk eventueel af met een toefje slagroom of bestrooi met chocoladeschilfers.

Een comment achterlaten