Asperges met mousselinesaus

Winkelen:

5 asperges per persoon

peper en zout

2 eidooiers

200 gram echte boter

200 cc verse room een beetje losgeklopt

Een citroen

Gehakte peterselie

Bereiding asperges:

Schil de asperges en kook ze 12-15 minuten in icht gezouten water tot ze beetgaar zijn.

Houd de asperges warm

Bewaar het kookvocht.

Mousselinesaus:

Klaar de boter op een zacht vuurtje (let op dat ze niet te warm wordt)

Klop de eidooiers samen met 4 eetlepels van het aspergekookvocht op een heel zacht vuurtje tot een stevige mousse.

Roer er beetje bij beetje de geklaarde boter doorheen. Let op de temperatuur zodat de saus niet gaat schiften.

Doe de losgeklopte room bij de saus en breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.

Opdienen:

Schik de asperges op een bord naast elkaar. Bedek ze in het midden met de mousselinesaus en bestrooi met gehakte peterselie.

Tip:

Asperges zijn overheerlijk met wat gerookte zalm, paling of ham,

Een comment achterlaten