Aspergeroomsoep

Winkelen:       ½ kg asperges

1 wit van prei

1 aardappel

2 bouillonblokjes

200 cc room

Gehakte peterselie

We nemen ongeveer een halve kilo asperges en schillen die behoorlijk dik. Harde aspergeschillen in de soep zijn niet echt smakelijk.

We snijden het wit van de prei in fijne ringetjes en de aardappel in kleine stukjes. De asperges worden in fijne stukjes van ongeveer enkele milimeter gesneden. De topjes van de asperges snijden we op 2 cm lengte en houden deze afzonderlijk voor de garnituur van de soep.

Doe wat vetstof in een kookpot en stoof de fijngesneden asperges, preiringen en aardappel enkele minuten aan.

Bevochtig met een liter water en breng aan de kook voor ongeveer 10 minuten. Gebruik de mixer en mix tot een glad soepje. Voeg daarbij de bouillon en de topjes van de asperges die je overlangs in 2 hebt gesneden. Laat nog 5 minuten koken en doe er de room bij.

Bij het opdienen strooien we er eventueel een klein beetje gehakte peterselie overheen en onze soep is klaar.

Een comment achterlaten