Appelcrumble – appeltaart

Ingrediënten:

4  Jona-gold appels (of andere zure appels)

50 gram bruine suiker

kaneel

1 snuifje zout

200 gram echte boter uit de koelkast

150 gram witte suiker

300 gram tarwebloem

*

Bereiding:

Schil de appels en snijd ze in blokjes.

Meng de bruine suiker met een koffielepel kaneel onder de appels.

Verdeel de appels in (8 tot 10) kleine ovenschaaltjes (mag natuurlijk ook in één grote ingevette taartvorm).

*

Het deeg maken:

Meng de gezeefde bloem met de witte suiker en een snuifje zout.

Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng ze onder de bloem met een snuifje kaneel.

Meng bij voorkeur met een mixer tot een korrelig deeg.

Spreid het korrelig deeg over de appels zonder aan te drukken.

Bak op 180 graden tot de crumble begint te kleuren (ongeveer 18 tot 20 minuten).

Laat even koelen tot lauwwarm alvorens op te dienen.

Tip: crumble kan in principe gemaakt worden met eender welk fruit (aardbei, peer, pruim, kriek, enz…)

Een comment achterlaten