Vispannetje

images

 

Winkelen:

Voor 4 personen

– 2  kabeljauwhaasjes – 1 zalmhaasje – 12 scampi – 100 gram grijze garnalen – 8 tal champignons – bloem – boter – 200 cc room – 0,75 liter halfvolle melk – 1 bokaaltje visfond – kippenbouillon – een bosje peterselie – 1 teentje knoflook.

Werkwijze:

Hak de peterselie fijn en pureer de knoflook, snijd de champignons in stukken.

Snijd de vis in blokjes van ongeveer 3 x 4 cm , pel de scampi en verdeel deze over 4 pannetjes of 4 ovenschoteltjes.

Maak een roux van boter en voldoende bloem voor het binden van een stevige saus.

Als de roux wat gegaard heeft voeg je er de melk, visfond, kippenbouillon, room, knoflook en champignons bij en breng aan de kook tot je een dikke saus bekomt.

Meng er de fijngesneden op het einde de peterselie doorheen.

Proef de saus en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.

Giet de bijna kokende saus over de vis en plaats alles gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 140 graden.

Bestrooi voor het opdienen elk pannetje met grijze garnalen

Versier eventueel met een partje tomaat, een fleuron van bladerdeeg en een takje peterselie.

Dien bij voorkeur op met aardappelpuree of met aardappelkroketten.

 

One Response to “Vispannetje”

  1. Olga said:

    Nov 28, 13 at 16:44

    Hallo,
    Via onze website http://www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
    Waarom niet lid worden van deze grote familie?
    Wij zijn ook aanwezig op http://www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
    Breng ons een bezoek!


Een comment achterlaten