Cannelloni met spinazie

Winkelen:

  • 250 gram verse spinazie (ofwel gehakte ingevroren)
  • 500 gram kalfsgehakt
  • 250 gram ricottakaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 worteltje
  • 1 wit van prei
  • 1 selderstengel
  • 3 tot 5 eetlepels panneermeel
  • 1 volle eetlepel maïzena
  • 400 cc room
  • 1 liter gezeefde tomaten
  •  200 gram emmental kaas.
  • 1 doos cannelloni
  • een blokje kippenbouillon
  • peper en zout.
  • Zorg voor een spuitzak of een goede garneerspuit.

Werkwijze:

  • Hak de spinazie – een breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de spinazie met het kalfsgehakt, de ricottakas, maïzena en doe er wat paneermeel bij zodat je een vaste maar nog spuitbare substantie bekomt.
  • Proef even aan het mengsel en breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
  • Zet een uurtje in de koelkas.
  • Doe uw mengsel in een spuitzak en vul de cannelloni volledig op met het mengsel.
  • Schik de cannelloni in een vuurvaste shotel (eventueel in kleine schoteltjes per persoon)

De saus :

  • Snijd de wortel, prei, selder en ui en 1 teentje knoflook zeer fijn en stoof  een tiental minuten heel zacht aan in wat olie. (niet laten kleuren)
  • Doe daarbij de gezeefde tomaten en breng op smaak met een kippenbouillon
  • Laat 15  minuten pruttelen en zet van het vuur.
  • Doe er de room bij en breng nog heel even tot op het kookpunt.

afwerking:

  • Overgiet de cannelloni met de hete tomatenroomsaus.
  • Bedek alles met de ementalkaas en strooi er ook nog wat paneermeel over.
  • Plaats alles voor 20 minuten in een voorverwarmde over van 190 graden.
  • Dien op met stokbrood.

Een comment achterlaten